• Brukerhåndbøker
  • Film
  • Kameraer & printere
  • Kjøpe
Filmtelleren viser feil antall bilder.

Filmteller vil resette seg hvis baksiden av instax kameraet blir åpnet mens en instax film er satt i. For eksempel, hvis noen åpner bakluken etter 6 fotografier har blitt tatt, vil telleren vise at det er 10 film igjen, selv om det egentlig bare er 4. Dette skjer vanligvis når noen du kjenner er interessert i produktet og åpner bakluken ved et uhell. Så det er lurt å si fra om dette med en gang, hvis de er interessert i å sjekke ut produktet.

Hvis du har spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Har dere noen gode ideer til hva man kan gjøre med instax prints?

Om vi har! Vi har en helt egen side full av inspirasjon til ideer og prosjekter med instax kameraet og instax printeren, sjekk ut bloggen vår: Instazine blog.

Hvis du har spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Hvordan setter jeg inn film i instax kamera/printer?

Både filmbeholderen og instax film luken har et gult merke øverst i høyre hjørne som indikerer hvordan du skal sette inn filmen. Det vil si at når du setter filmpakken inn i instax kameraet eller instax printeren skal det gule merke øverst i høyre hjørne utover vende mot deg.

Se hvilket filmformat vi tilbyr til ditt instax produkt.

Bildet sitter fast i kameraet/printeren, hva gjør jeg?

Hvis bildet sitter fast eller ikke klarer å komme ut skyldes det ofte lavt batteri på instax kameraet eller instax mini printeren. Skift ut batteriet mens kameraet er slått på. Se her hvor mange bilder instax kameraer og printere holder batteri.

Hvis du har spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Hvorfor utvikles ikke bildet ordentlig?

For å unngå mulig dugging på ubrukt film under røntgen-inspeksjon av bagasje på flyplassen, er det anbefalt at instax kameraer og all instax film blir fraktet i håndbagasje og ikke innsjekket bagasje. Hvis det lar seg gjøre, burde man forespørre en manuell gjennomgang.

Når jeg tar bilde av solen kommer det en sort flekk på bildet. Er det noe feil med filmen?

Når du tar bilde av et objekt med et veldig lyst element, sånn som solen, så vil det overeksponere den delen av instax filmen. Dette vil resultere i en liten svart flekk på filmen. Dette er helt normalt, men for å unngå at det skjer, så vær forsiktig med å ta bilde direkte av solen eller en sterk lyskilde. Hvis du virkelig ønsker å fange solen på et bilde, så prøv å holde et par solbriller over linsen mens du tar bildet, siden det kan redusere sjansen for overeksponering, så bildet ikke får et svart merke når det skrives ut på instax kameraet eller instax mini printeren.

Lese mer om hvorfor bildene dine ofte blir for mørke eller lyse. Hvis du har spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Bildene mine blir helt svarte/hvite, hva skal jeg gjøre?

Hvis bildene dine blir helt hvite etter de er printet kan det skyldes at bakluken på instax kameraet eller instax printeren har vært åpen etter at filmen ble satt inn. Instax instantfilm er svært sensitiv ovenfor lys, og dersom det eksponeres for lys etter filmpakken er satt inn kan filmen bli ødelagt. Skift filmpakke og sørg for at bakluken er lukket til enhver tid. Eller du kan fortsette å bruke pakken, og satse på at noen vanlige bilder dukker opp etter et par hvite, noe det vanligvis gjør.

Du kan lese mer om hvilke værforhold kameraet og printeren fungerer best under her. Hvis du har spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Hvordan oppbevarer jeg instax minnene best?

Den beste måten å oppbevare instax bildene er å holde dem borte fra direkte sollys og fuktige omgivelser, selv om det skrives ut fra instax kameraet eller instax mini printeren og uansett hvilken instantfilm du bruker. Oppbevar bildene i et album og et tørt og kaldt sted for maksimal varighet.

Hvis du har spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Hvilke typer instax film/ bilder finnes det?

Nedenfor kan du se hvilke instax filmformater vi tilbyr till instax kameraet eller instax mini printeren.

instax mini
Printstørrelse – 54 x 85mm
Bildestørrelse – 46 x 62mm

instax SQUARE
Printstørrelse – 86 x 72mm
Bildestørrelse – 62 x 62mm

instax WIDE
Printstørrelse 108 x 85mm
Bildestørrelse – 99 x 62mm

Du kan alltid kontakte oss hvis du er i tvil om hvilket filmformat du skal velge for ditt instax produkt.